Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud, France, 1934
The principle imposed upon this small house situated behind a curtain of trees was that it be as little visible as possible. As a consequence the height was reduced to 8 ft., the house was located in a corner of the site, the flat, vaulted roof was planted with grass and a very traditional material was employed: exposed quarrystone masonry.

Thus: quarrystone walls, reinforced concrete vaulted roof covered with earth and grass; "Nevada" glass blocks or clear glazing. Interior wall surfaces of exposed stone masonry, whitewashed or covered with plywood; white ceramic tile flooring, fireplace and mantel of exposed brick.

Extract from Le Corbusier, Oeuvre complète, volume 3, 1934-1938
fleche_left
fleche_right
Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud
© FLC/ADAGP
1/8
Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud
© FLC/ADAGP
2/8
Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud
© FLC/ADAGP
3/8
Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud
© FLC/ADAGP
4/8
Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud
© FLC/ADAGP
5/8
Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud
© FLC/ADAGP
6/8
Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud
© FLC/ADAGP
7/8
Maison de week-end, La Celle-Saint-Cloud
© FLC/ADAGP
8/8